במאמר זה, אנו בוחנים את הפופולריות של אינסטגרם וטיקטוק בקרב דור ה-Z, ומשווים את התכונות שלהם, מעורבות המשתמשים והטרנדים המשפיעים על השימוש בהם.
מבוא: הקרב על תשומת הלב של דור ה-Z
עליית המדיה החברתית שינתה את הדרך שבה אנשים מתקשרים, חולקים חוויות וצורכים תוכן. בין פלטפורמות המדיה החברתית הפופולריות ביותר הן אינסטגרם וטיקטוק, שתיהן הפכו לשמות מוכרים בשנים האחרונות. עם זאת, בכל הנוגע לדור ה-Z, התחרות בין השניים עזה. דור ה-Z, הקבוצה הדמוגרפית שנולדה בין אמצע שנות ה-90 לאמצע שנות ה-2000, הוא הדור הגדול והמגוון בהיסטוריה, ולהעדפותיו יש השפעה משמעותית על נוף המדיה החברתית.
בעוד אינסטגרם קיימת זמן רב יותר מאשר טיקטוק, האחרון צבר פופולריות במהירות בקרב משתמשי דור הZ טיקטוק, אפליקציית וידאו בצורת קצר, מאפשרת למשתמשים ליצור ולשתף סרטונים שאורכם בדרך כלל חמש עשרה שניות. האלגוריתם של האפליקציה נותן עדיפות לתוכן בהתבסס על העדפות המשתמש, מה שמקל על המשתמשים לגלות תוכן חדש המותאם לתחומי העניין שלהם. התכונות של האפליקציה, כולל פילטרים, אפקטים ופסי קול, מאפשרים למשתמשים לבטא את היצירתיות שלהם ולהפגין את כישרונותיהם.
לעומת זאת, אינסטגרם התחילה כאפליקציה לשיתוף תמונות ומאז התפתחה לפלטפורמה הכוללת תוכן וידאו, סיפורים וסלילים. בעוד שבסיס המשתמשים של אינסטגרם גדול יותר מזה של TikTok, האפליקציה התקשתה לעמוד בקצב הצמיחה המהירה של TikTok בקרב משתמשי Gen Z. ממשק המשתמש של אינסטגרם הפך עמוס בפרסומות ובתוכן פרסומי, מה שיכול להיות מכריע עבור משתמשים שמחפשים תוכן אותנטי. בנוסף, ציר הזמן האלגוריתמי של אינסטגרם זכה לביקורת על כך שהוא מעדיף תוכן מחשבונות פופולריים, מה שמקשה על משתמשים חדשים להשיג נראות.
"מדוע משתמשי דור ה Z מעדיפים טיקטוק?"
אחת הסיבות שמשתמשי דור Z מעדיפים את טיקטקו היא הדגש של האפליקציה על אותנטיות ויצירתיות. האלגוריתם של טיקטוק נותן עדיפות לתוכן על סמך העדפות המשתמש, במקום פופולריות או ספירת עוקבים, מה שמקל על המשתמשים לגלות תוכן חדש וייחודי. מעודדים את המשתמשים להפגין את הכישרונות והיצירתיות שלהם, והפלטפורמה מתגמלת מקוריות. זה מושך במיוחד את משתמשי דור Z, שמעריכים אינדיבידואליות וביטוי עצמי.
גורם נוסף שתורם לפופולריות של טיקטוק בקרב דור Z הוא האופי המונע על ידי הקהילה. טיקטוק מאפשר למשתמשים לשתף פעולה בסרטונים, דואט עם משתמשים אחרים ולהשתתף באתגרים ומגמות. זה מטפח תחושת קהילה וחיבור בין המשתמשים, דבר שחשוב לדור שמעריך אינטראקציה חברתית ויחסים מקוונים. TikTok הפכה גם לפלטפורמה לאקטיביזם ושינוי חברתי, כאשר משתמשים משתמשים באפליקציה כדי להעלות את המודעות לנושאים חשובים ולהתחבר לאנשים בעלי דעות דומות.
הממשק הידידותי למשתמש והעיצוב האינטואיטיבי של טיקטוק הופכים אותו גם למושך למשתמשי דור Z. האפליקציה קלה לניווט, והתכונות שלה, כגון פילטרים ואפקטים, מקלות על המשתמשים ליצור תוכן מרתק. ספריית המוזיקה ואפקטי הקול של האפליקציה מוסיפים גם הם למשיכה של האפליקציה, ומקלים על המשתמשים ליצור סרטונים מרתקים ובלתי נשכחים.
למידע נוסף על אינסטגרם מול טיקטוק: איזו פלטפורמה פופולרית יותר בקרב בני דור ה-Z? עליך לבקר ב- topboost.co.il
המאמצים של אינסטגרם להישאר רלוונטיים
אינסטגרם, פעם המלך הבלתי מעורער של המדיה החברתית, התמודדה עם תחרות גוברת מצד טיקטוק בשנים האחרונות. בתגובה, הפלטפורמה עשתה מספר מאמצים כדי להישאר רלוונטית ולמשוך משתמשים צעירים יותר.
- 1. REELS:
התשובה של אינסטגרם לטיקטוקאחד המהלכים המשמעותיים ביותר שעשתה אינסטגרם כדי להתחרות בטיקטוק הוא הצגת ה-Reels. Reels מאפשר למשתמשים ליצור סרטוני וידאו קצרים עם מוזיקה ואפקטים, בדומה לטיקטוק. בעוד ש-Reels עדיין לא השיג את אותה רמת פופולריות כמו TikTok, בסיס המשתמשים האדיר של אינסטגרם וכוח השיווק של אינסטגרם העניקו לתכונה הזדמנות להילחם.
- 2. דגש על תוכן וידאו
אינסטגרם גם שמה דגש גדול יותר על תוכן וידאו באופן כללי. האלגוריתם של הפלטפורמה נותן כעת עדיפות לסרטונים בעדכוני המשתמשים, והחברה מקדמת את השימוש באינסטגרם לייב וב-IGTV. הדחיפה של אינסטגרם לתוכן וידאו היא תגובה לפופולריות הגוברת של פלטפורמות מדיה חברתית מבוססות וידאו כמו TikTok ו-YouTube.
- 3. שיתופי פעולה עם משפיעים ויוצרים
אסטרטגיה נוספת שבה השתמשה אינסטגרם כדי להישאר רלוונטית היא על ידי שיתוף פעולה עם משפיענים ויוצרים. אינסטגרם היא מזמן פלטפורמה מועדפת על משפיענים, והחברה זיהתה זאת על ידי שיתוף פעולה איתם ביוזמות שונות. לדוגמה, שבוע היוצר של אינסטגרם הוא אירוע וירטואלי שנועד לעזור ליוצרים לבנות את הקריירה שלהם בפלטפורמה. על ידי תמיכה ביוצרים, אינסטגרם מקווה להישאר פלטפורמה מומלצת עבור משפיענים ולשמור על הרלוונטיות שלה בקרב משתמשים צעירים יותר.
השפעת תרבות המשפיעים על שתי הפלטפורמות
לתרבות המשפיעים הייתה השפעה משמעותית הן על אינסטגרם והן על טיקטוק, שעיצבה את הדרך שבה משתמשים מתקשרים עם הפלטפורמות הללו והשפיעה על התוכן שהם צורכים. באינסטגרם, משפיענים הם כבר זמן רב כוח מניע מאחורי הפופולריות של הפלטפורמה, כאשר משתמשים רבים עוקבים אחר המשפיענים האהובים עליהם להשראה ובידור. זה הוביל לעליית שיווק משפיענים, כאשר מותגים משתפים פעולה עם משפיענים כדי לקדם את המוצרים שלהם לקהל שבוי.
בטיקטוק, ההשפעה של היוצרים בולטת עוד יותר. האלגוריתם של הפלטפורמה מעדיף תוכן שככל הנראה יהפוך לוויראלי, ורבים מהסרטונים הפופולריים ביותר ב-TikTok נוצרים על ידי משתמשים רגילים שצברו עוקבים מסיביים. היוצרים הללו הפכו לסלבריטאים בפני עצמם, כאשר רבים מהם מחזיקים בהשפעה משמעותית על המעריצים שלהם.
ההשפעה של תרבות המשפיענים על שתי הפלטפורמות הובילה גם לעליית מגמות ואתגרים חדשים. משפיעים ויוצרים נותנים לעתים קרובות את הטון לסוגי התוכן שהופכים פופולריים בפלטפורמות הללו, כאשר משתמשים עוקבים אחר ההובלה שלהם ויוצרים גרסאות משלהם לטרנדים ואתגרים פופולריים. זה עזר ליצור תחושה של קהילה בשתי הפלטפורמות, כאשר משתמשים מרגישים מחוברים על ידי חוויות ותחומי עניין משותפים.
עם זאת, השפעתם של משפיענים על הפלטפורמות הללו אינה חפה מחסרונותיה. בשנים האחרונות, גובר החשש לגבי האותנטיות של תוכן משפיע, כאשר משתמשים רבים חשים שתוכן ממומן אינו תמיד שיקוף אמיתי של דעות או חוויות של משפיע. בנוסף, היו חששות לגבי ההשפעה של תרבות המשפיענים על בריאות הנפש, כאשר חלק מהמשתמשים חשים לחץ לעמוד בקצב של התמונות שנאספו ולעיתים לא מציאותיות שמוצגות על ידי משפיענים.
כיצד נבדלות אסטרטגיות פרסום ומונטיזציה?
באינסטגרם, אסטרטגיות פרסום ומונטיזציה נסבו באופן מסורתי סביב תוכן ממומן ושיווק משפיעים. מותגים משתפים פעולה עם משפיענים כדי לקדם את המוצרים שלהם לקהל שבוי, כאשר משפיענים מקבלים פיצוי על מאמציהם. אינסטגרם מציעה גם אפשרויות פרסום מסורתיות, כמו פוסטים ממומנים, סיפורים ופרסומות, המאפשרות למותגים להגיע לקהל רחב יותר.
לטיקטוק לעומת זאת, יש גישה מעט שונה לפרסום ומונטיזציה. הפלטפורמה השיקה לאחרונה תוכנית פרסום משלה, המאפשרת למותגים ליצור מודעות שיופיעו בעדכוני המשתמשים ובעמוד "בשבילך". עם זאת, הדרך הנפוצה ביותר עבור יוצרים לייצר רווח מהתוכן שלהם בטיקטוק היא באמצעות שותפויות מותג ופוסטים ממומנים. מותגים רבים ישלמו ליוצרים כדי להציג את המוצרים שלהם בסרטונים שלהם, כשהיוצרים יקבלו פיצוי על מאמציהם.
הבדל עיקרי אחד בין שתי הפלטפורמות הוא האופן שבו מוניטיזציה מופצת. באינסטגרם, משפיענים מקבלים פיצוי ישירות מהמותגים שהם שותפים איתם, ללא מעורבות מהפלטפורמה עצמה. לטיקטוק, לעומת זאת, יש קרן יוצרים המאפשרת למשתמשים להרוויח כסף על סמך הצפיות שהסרטונים שלהם מקבלים. קרן זו נתמכת על ידי הכנסות מפרסום שהפלטפורמה מייצרת, כאשר חלק מההכנסות הללו מגיע ישירות ליוצרים.
דאגות בטיחות ופרטיות: איזו פלטפורמה משתלמת יותר?
ככל שפלטפורמות המדיה החברתית ממשיכות לצבור פופולריות, חששות לגבי בטיחות ופרטיות הפכו בולטות יותר ויותר. גם אינסטגרם וגם TikTok התמודדו עם חלקם ההוגן בביקורת בכל הנוגע לנושאים האלה, אבל איזו פלטפורמה משתלמת יותר?
אחת הדאגות העיקריות עם טיקטוק היא נוהלי איסוף הנתונים של האפליקציה. הפלטפורמה הואשמה באיסוף ושיתוף נתוני משתמשים עם ממשלת סין, מה שהעלה חששות לגבי הפרות פוטנציאליות של פרטיות. עם זאת, TikTok הכחישה את הטענות הללו ונקטה בצעדים כדי להרגיע את המשתמשים לגבי בטיחות הנתונים שלהם.
אינסטגרם, לעומת זאת, ספגה ביקורת על טיפולה בבריונות ברשת והטרדות מקוונות. הפלטפורמה הטמיעה מספר אמצעים כדי להילחם בבעיות אלו, כגון מתן אפשרות למשתמשים לחסום ולדווח על חשבונות פוגעניים, והכנסת תכונות חדשות המאפשרות למשתמשים להגביל מי יכול להגיב על הפוסטים שלהם.
שתי הפלטפורמות התמודדו גם עם חששות לגבי בטיחותם של משתמשים צעירים יותר. אינסטגרם הציגה לאחרונה תכונה המאפשרת להורים לשלוט בחשבונות של ילדיהם, בעוד טיקטוק הטמיעה מספר אמצעים להגנה על משתמשים צעירים יותר, כמו הגבלת כמות הזמן שהם יכולים לבלות באפליקציה והגבלת סוגי תוכן מסוימים.
מסקנה: עתיד המדיה החברתית לדור ה-Z
ככל שדור ה-Z ממשיך לשלוט בנוף המדיה החברתית, ברור שגם אינסטגרם וגם טיקטוק ימשיכו להיות שחקנים מרכזיים במרחב. עם זאת, ככל שההעדפות של משתמשי Gen Z מתפתחות, הפלטפורמות יצטרכו להסתגל כדי להישאר רלוונטיות.
1. עלייתו של תוכן וידאו בפורמט קצר:
תוכן וידאו קצר הפך לפופולרי יותר ויותר בקרב משתמשי דור Z, כאשר TikTok מובילה את הדרך במגמה זו. אינסטגרם שמה לב לשינוי הזה, והציגה את תכונת הווידאו הקצר שלה, Reels. נותר לראות אם Reels יצליחו להתחרות בדומיננטיות של TikTok בתחום הזה, אבל ברור שתוכן וידאו קצר ימשיך להיות מגמה מרכזית במדיה החברתית.
- 2. החשיבות של אותנטיות ושקיפות:
משתמשי Gen Z הפגינו העדפה לתוכן אותנטי ושקוף, ולא לפידים שנאספו בצורה מושלמת שהיו פופולריים באינסטגרם בעבר. בתגובה, שתי הפלטפורמות עשו מאמצים להדגיש תוכן אותנטי יותר, כמו תכונת "סטוריז" של אינסטגרם ועמוד "בשבילך" של טיקטוק. זה יהיה חשוב לשתי הפלטפורמות להמשיך לתעדף אותנטיות ושקיפות כדי להישאר רלוונטיים עם משתמשי Gen Z. - 3. הצורך באחריות חברתית:
ככל שפלטפורמות המדיה החברתית ממשיכות לצבור השפעה בחברה, יש צורך הולך וגובר שלחברות אלו לקחת אחריות חברתית ברצינות. זה כולל טיפול בבעיות כמו בריונות ברשת, הטרדה מקוונת והפצת מידע מוטעה. גם אינסטגרם וגם TikTok נקטו צעדים כדי לטפל בבעיות האלה, אבל יש עוד עבודה לעשות. ככל שמשתמשי Gen Z הופכים פעילים יותר מבחינה פוליטית וחברתית, יהיה חשוב לפלטפורמות המדיה החברתית לקחת תפקיד פרואקטיבי בקידום שינוי חברתי חיובי.
בעוד שלשתי הפלטפורמות יש את החוזקות הייחודיות שלהן, נראה שלטיקטוק יש אחיזה חזקה יותר בדור ה-Z בשל האופי המשעשע והיכולת שלו לטפח יצירתיות.