הנה למשל כמה שיקולים מנחים שמשפיעים על התוצאה של בניית בריכות שחיה
א. תקציב הלקוח – התקציב של הלקוח קובע איזה סוג של בריכה בונים. בתקציב גדול או בלתי מוגבל העדיפות היא לבריכה מבטון, בעוד בתקציב נמוך יותר אפשר לבחור בבריכה תעשייתית שאותה למעשה בונים במקום אחר ורק מביאים אל החצר לצורך הרכבה. לשם השוואה, בריכה עילית תתאים עבור מי שמעוניין בהשקעה כספית קטנה או בבריכה לזמן קצר בלבד.
ב. אופי השימוש – אי אפשר להתחיל תהליך של בניית בריכות שחיה בלי להגדיר את אופי השימוש. במסגרת הגדרת אופי השימוש, מחליטים מי משתמש בבריכה: מבוגרים, בני משפחה, ילדים, צעירים או אפילו תינוקות תחת פיקוח והשגחה. ככל שהגדרת אופי השימוש מתבצעת בצורה מדויקת יותר, כך עולה הסיכוי ליהנות מיתרונות הבריכה בטווח הקצר והארוך.
ג. התשתית הקיימת – במהלך כל סוג של בניית בריכות שחיה מתייחסים אל התשתית הקיימת. התשתית קובעת את המרחק בין הבריכה לבין נקודות ניקוז המים והחשמל, היא משפיעה על הגודל הרלוונטי של הבריכה והיא גם מגדירה את נקודות הקירוי וההצללה. לאחר מכן, ניתן להתייחס אל התשתית גם כפקטור שמשפיע על התקציב.
מי בונה בריכות שחייה?
בניית בריכות שחיה היא משימה ששמורה לאנשי מקצוע עם ניסיון. כאשר אנשי המקצוע בונים את הבריכה, הם צריכים להמליץ ללקוח כיצד לפעול בכל מקרה של דילמה והתלבטות ומה לעשות אם מתעוררות בעיות.
במקביל, התפקיד של אנשי מקצוע הוא לעמוד בלוח הזמנים על מנת לקצר את משך הזמן שעובר מרגע תחילת הפרויקט ועד סיומו. לבסוף, אנשי המקצוע גם מעניקים אחריות על הבריכה.