חג השבועות מתקרב וכל אדם מחכה לסעודות החגיגיות של החג. מה שמאפיין את החג המדובר הוא כמובן המאכלים החלביים המסמלים את קבלת התורה שכן, התורה משולה לדבש וחלב. בין אם אתם מארחים ובין אם אתם מתארחים, אתם בוודאי רוצים להכין מאכלים חלביים טעימים. במאמר הבא תקבלו כמה מתכונים מנצחים לכבוד שבועות שיהפכו את השולחן החגיגי שלכם לטעים וייחודי ויאפשרו לכל האורחים שלכם מתכונים לשבועות ם להנות מארוחה בלתי נשכחת.
מתכון לכדורי גבינה מטוגנים
אם בא לכם פינוק חלבי שלא תהיה לכם אפשרות להספיק לאכול, זה המתכון המנצח עבורכם:
הרכיבים הנדרשים:
100 ג’ גבינה צהובה מגורדת (כוס דחוסה)
30 ג’ גבינה בולגרית רכה מפוררת (כרבע כוס)
3 כפות קמח רגיל
ביצה M
חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
*פירורי לחם מוזהבים לציפוי
כיצד מכינים?
בשלב הראשון יש לערבב בקערה גבינה צהובה, גבינה בולגרית, ביצה, קמח, פלפל שחור ומלח. מערבבים את הכל עד שתקבל תערובת אחידה ודביקה מעט. יש להכניס את התערובת המדוברת למקפיא ל8 דקות.
יש לגלגל כדורים קטנים מהתערובת המדוברת ולצפות אותם בפירורי לחם.
בשלב הבא יש לחמם שמן בסיר קטן וכאשר הוא חם להוסיף את הכדורים ולהנמיך את האש. יש לטגן במשך 2 דקות עד שמתקבל גוון זהב שחום. לאחר מכן יש להעביר את הכדורים לנייר מגבת.
מתכון לפסטה בחמאה וגבינות
פסטה מדהימה וטעימה, אשר תעשיר את שולחן החג שלכם ותעניק לכל האורחים שלכם חוויה קולינרית בלתי נשכחת.
המצרכים הנדרשים:
250 גרם פסטה (חצי חבילה)
20 גרם חמאה
50 גרם גבינת פרמז’ן מגורדת (כחצי כוס)
50 גרם גבינה בולגרית מפוררת (כשליש כוס)
שן שום כתושה
שליש כפית מלח
מעט פלפל שחור
חופן עלי בזיליקום או אורגנו או זעתר טריים (יש להפריד את העלים מהגבעול)
כיצד מכינים?
בשלב הראשון יש לבשל את הפסטה ולסנן אותה בשלב השני יש לחמם חמאה בסיר רחב ולאחר שהיא נמסה להוסיף פסטה מבושלת, גבינת פרמז'ן, גבינה בולגרית, שן שום כתושה, פלפל ומלח וכן עלים. יש לערבב את כל התערובת על האש במשך 4 דקות עד שהגבינות ימסו. מדובר על מתכון קליל וטעים לפסטה עשירה וטעימה.
מתכון לחציל פיצה
מדובר על מתכון שמתאים גם לאנשים שאינם יכולים לאכול גלוטן ועדיין רוצים להנות מפיצה
טעימה וייחודית.
המצרכים הנדרשים הם:
חציל גדול קלוף חתוך לאורך לפרוסות בעובי 1.5 ס”מ
רוטב פיצה (*אפשר להשתמש ברוטב פיצה קנוי)
גבינה צהובה או מוצרלה מגורדת
כיצד מכינים?
בשלב הראשון כדאי מאוד להמליח את פרוסות החצילים משני הצדדים עד שהן מפרישות נוזלים וזאת בכדי למנוע את הטעם המריר של החציל. בשלב השני יש לחמם תנור ל190 מעלות ולרפד תבנית בנייר אפייה. בשלב השלישי יש להבריש את פרוסות החצילים בשמן זית משני הצדדים ולפזר מעט מלח מעל. לאחר מכן יש להכניס את החציל לתנור ל10 דקות. יש להפוך את החציל לצד השני ולאפות עוד 10 דקות.
יש להוציא את החצילים מהתנור ולמרוח על כל פרוסה של חציל רוטב פיצה שמכינים מראש וכן גבינה צהובה מגורדת. מחזירים את החציל לתנור ואופים אותו במשך כ10 דקות עד שהגבינה מזהיבה ומותכת.
מחפשים עוד מתכונים קלים, מהירים ומעולים לחג השבועות? לחצו כאן >